About

Det finns självklart inget enkelt sätt att beskriva någon människa på och det finns nog många sätt att beskriva mig.

Jag har barn – jag är förälder – och jag har många tankar som rör just barn, vad jag tror att barn mår bra av, hur jag och kanske andra kan vara ansvarsfulla, lekande men även ickenormativa föräldrar. T ex i en regnbågsfamilj.

Jag är en konsumentaktivist både i det privata, där jag försöker vara en vänlig men bestämd konsument som inte köper saker i onödan och kräver att få rätt när jag har rätt, och i att engagera andra för att tillsammans skapa tryck och positiv förändring. Särskilt viktigt är det så klart för att kunna uppnå ett hållbart samhälle såväl ekonomiskt, socialt som ekologiskt.

Jag är också mycket engagerad i migrationspolitik och jag rekommenderar alla som kan att bidra på något sätt till en mänskligare värld. Några jag särskilt vill rekommendera är Frälsningsarmén, Crossroads och Somaya. Jag är själv inte kristen men jag slås av hur många av de riktigt bra verksamheter som finns som är religiösa.

Jag jobbar för organisationen Läkare i världen som ger vård till samhällets allra mest utsatta, dem som vårt system förvägrar till och med en så grundläggande rättighet som rätten till hälsa. Här bloggar jag dock som mig själv, även om det så klart ibland flyter ihop eftersom mitt engagemang kom före min anställning.

Jag är sexualpolitiskt aktiv och deltar ofta på Pride och i andra sammanhang. Jag är medlem i RFSU. De tre friheterna att få vara, välja och njuta sammanfattar stora delar av vad som driver mig – både när jag arbetar mot orättvisor och hur jag vill leva i det privata.

Jag är transmaskulin eller genderfluid – men jag tar mig stora friheter både i hur jag rör mig, talar, begränsar mig (eller kanske inte) och jag funderar mycket på skillnaderna mellan mitt kroppsuttryck och de roller olika personer (ibland jag själv) tillskriver eller vill tillskriva mig utifrån det.

Och så lite bonus:

Vill en ha konsumenttips från mig finns det en hel del att titta på under de två säsonger jag var en av experterna i SVTs Studio Plus.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s